Herhaalmedicatie afhalen

Steeds vaker merken wij dat door u aangevraagde herhaalleveringen voor chronische medicatie niet compleet uitgeleverd kunnen worden. In het afgelopen jaar zijn 426 verschillende medicijnen korte of lange tijd door de fabrikant niet leverbaar geweest. Daar hebben we allemaal veel last van gehad. Zonder uitzondering probeert de apotheek daar een oplossing voor te vinden. Zo'n oplossing kost echter altijd extra tijd.

Om uw aanvragen voor herhaalmedicatie zoveel mogelijk in 1 keer compleet te kunnen leveren, wil de apotheek met u nieuwe afspraken maken over het moment waarop aanvragen voor chronische gebruikte geneesmiddelen door u kunnen worden opgehaald in de apotheek.

Met ingang van heden kunnen herhaalleveringen voor chronische medicatie vanaf de 3e werkdag na uw aanvraag opgehaald worden in de apotheek. Dit geldt ook voor de bezorging van uw herhaalleveringen.

Doel van deze nieuwe afspraken is om u alleen naar de apotheek te laten komen als uw aanvraag helemaal compleet klaar ligt in de apotheek. Wij willen voorkomen dat u onnodig naar de apotheek komt of voor een tweede keer terug moet komen.

Ons advies: vraag uw herhaalrecept alvast aan als u aan de eerste tablet van uw laatste strip begint. Dan is er voor iedereen de gelegenheid om uw medicijnen op tijd en compleet te kunnen leveren.

Niewe geneesmiddelen die u direct nodig hebt, kunnen altijd dezelfde dag nog opgehaald worden.

Heeft u hierover nog vragen? Stelt u ze dan gerust aan ons of uw apotheek.

Dag van aanvraag                  Ophalen vanaf

Maandag                                Donderdag

Dinsdag                                 Vrijdag

Woensdag                              Maandag

Donderdag                             Dinsdag

Vrijdag                                  Woensdag